Bardzo smaczny, mleczny i puszysty sernik na herbatnikach. Idealny dla osób które nie umieją piec bo zawsze się udaje. Sernik smakował wszystkim domownikom, polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 1 kg sera wiaderkowego
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru ( szklanka ma pojemność 250 ml )
- 100 g masła
- 200 ml mleka 3/2 %
- 2 budynie waniliowe po 40 g
- 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku
- 100 g czekolady + odrobina mleka
- płatki migdałów
- Herbatniki rozkładamy na dnie blaszki o rozmiarze 25/30 cm.
- Białka ubijamy na sztywno.
- Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Następnie dodajemy cały ser, mieszamy, po chwili wlewamy mleko i wsypujemy budynie i mleko w proszku. Mieszamy, na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy szpatułką.
- Sernik pieczemy w temperaturze 180 % *, przez 1 godzinę. W razie konieczności temperaturę należy zmniejszyć.
- Sernik studzimy 1 godzinę z lekko uchylonymi drzwiczkami. Kiedy będzie zimny wylewamy na niego czekoladę i posypujemy płatkami migdałów. Smacznego .
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Wygląda smacznie ale opadł mocno
OdpowiedzUsuńBardzo smaczny i udany. Przepis musialam podać tym co go jedli. Super
OdpowiedzUsuń