REWELACYJNA RYBA W OCCIE

16 gru 2021
data:post.title
Dzisiaj podam przepis na pyszną rybę w zalewie octowej z dodatkiem cebuli. Jest bardzo smaczna, polecam na święta i nie tylko.


SKŁADNIKI : 
  • 1 kg filetów z morszczuka 
  • sól do smaku 
  • 2 jajka + odrobina mleka
  • mąka do panierowania 
  • olej do smażenia 
  • 2-3 cebule, obrane i pokrojone w talarki 
                                                                         ZALEWA : 
  • 1 i 1/2 litra wody 
  • 4 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 6 kulek pieprzu 
  • 1 łyżka soli
  • 5 łyżek cukru
  • 1 szklanka octu (250 ml )
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Rybę rozmrażamy, wyciskamy z nadmiaru płynów, panierujemy w jajku i mące. Smażymy na złoto z jednej i drugiej strony. Odkładamy na talerz. 
  2. Składniki zalewy należy zagotować i do jeszcze gorącej zalewy wkładamy całą rybę. 
  3. Odkładamy ją z garnkiem na kilka dni do lodówki. Rybę można również przełożyć do pojemnika lub słoików i przechowywać w chłodnym miejscu. 
  4. Najsmaczniejsza jest na 3-4 dzień. Polecam. 
  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 



 

Prześlij komentarz