PYSZNE ROLADKI ZE ŚLEDZIA Z MUSZTARDĄ W SOSIE POMIDOROWYM + FILMIK

4 gru 2021
data:post.title
Marynowane roladki ze śledzia są przepyszne, jak już raz się je przygotuje to będziecie zawsze je przygotowywać bo są tak smaczne. Ja przełożyłam je do pojemnika, najsmaczniejsze są na trzeci dzień. Polecam przygotować je na święta. 


SKŁADNIKI : 
  • 1,3  kg śledzi świeżych, zielonych
  • musztarda stołowa
  • 4-5 ogórków konserwowych lub kiszonych 
  • sól, pierz do smaku 
  • 4- 5 sporych cebul
  • olej do podsmażenia cebuli 
ZALEWA : 
  • 1/2 szklanka oleju  ( szklanka ma pojemność 250 ml ) 
  • 1 szklanka wody 
  • 1/2 szklanka octu 10 % 
  • 2 łyżki cukru 
  • 1 łyżeczka soli 
  • 5 łyżeczek przecieru pomidorowego 30 % 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Śledzie myjemy, przecinamy na dwa płaty, ściągamy z nich skórę. Ryby doprawiamy do smaku. 
  2. Śledzie smarujemy musztardą, kładziemy po kawałku ogórka i zwijamy jak roladę. Spinamy wykałaczką. 
  3. Cebulę kroimy w talarki, przekładamy do garnka i podsmażamy na odrobinie oleju, doprawiamy sola.
  4. Składniki zalewy mieszamy. Do garnka z podsmażoną cebulą układamy roladki ze śledzi, na to wylewamy całą zalewę. Gotujemy około 7 minut, na małym ogniu  i zakręcamy gaz. Garnek przykrywamy i ryby pozostawiamy aż ostygną. 
  5. Można je przełożyć w pojemnik łącznie z tą pyszną cebulą i zalewą. Śledzie najsmaczniejsze są na 3-4 dzień. 
  6. Polecam przepis bo roladki są przepyszne. 
 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 


 

Prześlij komentarz