Bardzo smaczne pączki z dodatkiem sera, idealne na słodką przekąskę, polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 30 g świeżych drożdży
- 5 łyżek mleka
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1/2 szklanka cukru
- 2 łyżki octu
- 2 jajka
- 500 g półtłustego twarogu
- 500 g mąki pszennej
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Do misy robota przekładam 30 g świeżych drożdży do tego 5 łyżek mleka to chwilkę mieszamy aż te drożdże się rozpuszczą.
- Do tego dodajemy 2 łyżeczki cukru waniliowego, pół szklanki cukru 2 jajka chwilkę to wszystko pomieszamy do tego pół kilograma twarogu, jest to twaróg zmielony, dwie łyżki octu, pół kilograma mąki wyrabiamy ciasto.
- Ciasto bardzo ładnie się wyrobiło ono jest takie zwarte lekko klejące i teraz pozostawimy je w misce Przykryjemy ściereczką aby wyrosło ciasto bardzo ładnie wyrosło teraz wykładamy je na deskę deskę posypałam mąką lekko zagniatamy nie mocno. O proszę leciusieńko i teraz formujemy małe pączusie,układamy je na desce.
- Tak przygotowane pączki nakrywam jeszcze ściereczką i Pozostawię na 20 minut aby wyrosło pączki już ładnie wyrosły Tak więc teraz Marzę je na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.
- Po kilku minutach sprawdzamy czy Pączki są usmażone wbijamy patyczka jest suchy jest suchy Można wykładać.
- Pączków wyszły dwa talerze 24 sztuki i teraz po wierzchu sypiemy cukrem pudrem. Pączki są gotowe można je podawać. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz