Ziemniaki nadziewane to świetny pomysł na niecodzienny obiad. Można je podać z kefirem lub jogurtem i mamy wspaniałe danie. Polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 8-10 ziemniaków
- 300 g dowolnej kiełbasy
- 250 g pieczarek
- 2 cebule
- sól, pieprz do smaku
- 20 g tertego, żołtego sera
- szczypiorek do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż będą pół, miękkie trzeba sprawdzać miękkość ziemniaków, odcedzamy je, studzimy i przecinamy na pół. Środek każdej połówki należy wydrążyć.
- Cebulę, pieczarki i piełbasę drobno kroimy i podsmażamy, dodajemy wydrązone środki z ziemniaków i je rozdrabniamy. Dodajemy również część sera.
- Farszem nadziewamy ziemniaki.
- Ziemniaki układamy na blaszce z piekarnika i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 % C, pod koniec zapiekania posypujemy serem.
- Podajemy ciepłe, smacznego.
Prześlij komentarz