KANIE PO GRECKU + FILMIK

29 paź 2020
data:post.title
Kanie po grecku to pyszne, niecodzienne danie. Rewelacyjne smakują bod marchewkową pierzynką. Polecam 

SKŁADNIKI : 
  • kanie 6-7 sztuk
  • sól do smaku
  • jajka i bułka tarta do panierowania 
  • olej do smażenia
MARCHEWKA :
  • 3 marchewki
  • kawałek selera 
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe, 4 kulki ziela angielskiego 
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 
  • 2 łyżki cukru 
  • sól i pieprz do smaku 
  • 2-3 łyżki soku z cytryny 
  • około 2 szklanki wody 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Kanie myjemy, osuszamy nasępnie moczymy w mleku, wyciskami i panierujemy w jajku i bułce tartej. 
  2. Smażymy na oleju z jednej i drugiej strony na złoto. 
  3. Cebulę kroimy w kostke, dodajemy trochę masła, podsmażamy. Dodajemy liśc, ziele, sól i wodę, dusimy warzywa. Nastepnie po 10 minutach dodajemy przecier i całość doprawiamy do smaku. Dodajemy również sok z cytryny. 
  4. Na usmażone kanie nakładamy marchew i podajemy, smacznego 
                                       Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 


 

1 komentarz

  1. (: Fajnie wygląda,ale czy marchew nie zmieni tego smaku kani?wydaje mi się,że tak.Bedzie słodkie,a to kani nie przystoi ):

    OdpowiedzUsuń