Dzisiaj przygotujemy bardzo smaczne pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z ziemniakami. Danie jest łatwe w przygotowaniu i smaczne.
SKŁADNIKI :
- 500 g pieczarek
- 400 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sól, pieprz, słodka papryka do smaku
- 2 łyżki bułki tartej
DODATKOWO :
- pokrojone ziemniaki
- przyprawa do ziemniaków
- parmezan
PRZYGOTOWANIE :
- Mięso przyprawiamy, dodajemy jajko, pokrojoną cebulę i natkę, wszystko wyrabiamy.
- Z pieczerek urywamy nóżki, nakładamy porcję mięsa i formujemy kotleta.
- Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, przekładamy pokrojone ziemniaki, przyprawiamy je i w ziemniakach układamy nadziane pieczarki.
- Całość pieczemy 40 minut w temperaturze 180 % C. Po upieczeniu danie posypujemy parmezanem. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz