PIECZEŃ RZYMSKA + FILMIK

8 maj 2023
data:post.title
Wspaniała aromatyczna pieczeń rzymska, można podać ją na ciepło z sosem pieczeniowym lub na zimno do pieczywa. Polecam ten przepis. 


SKŁADNIKI : 
  • 1 i 1/2 kg łopatki wieprzowej 
  • 1 płaska łyżka soli
  • 1 płaska łyżka pieprzu 
  • 2 łyżki majeranku 
  • 5 ząbków czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 jajko
  • pokrojona natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Mięso mielimy - tłuste na małych oczkach- chude na dużych oczkach. Dodajemy przyprawy, pokrojoną cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dokładnie wszystko mieszamy. 
  2. Foremkę keksową 30/12 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 180 % C. 
  3. Po ostudzeniu można kroić na kawałki, smacznego. 
                                      Zapraszam do obejrzenia filmiku i supskrybcji kanału ; 



 

Prześlij komentarz