Wspaniała aromatyczna pieczeń rzymska, można podać ją na ciepło z sosem pieczeniowym lub na zimno do pieczywa. Polecam ten przepis.
SKŁADNIKI :
- 1 i 1/2 kg łopatki wieprzowej
- 1 płaska łyżka soli
- 1 płaska łyżka pieprzu
- 2 łyżki majeranku
- 5 ząbków czosnku przeciśnięte przez praskę
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 jajko
- pokrojona natka pietruszki
- Mięso mielimy - tłuste na małych oczkach- chude na dużych oczkach. Dodajemy przyprawy, pokrojoną cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dokładnie wszystko mieszamy.
- Foremkę keksową 30/12 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 180 % C.
- Po ostudzeniu można kroić na kawałki, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i supskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz