SKŁADNIKI:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól,pieprz
- 1 łyżeczka musztardy
- mąka,rozbełtane jajko i bułka tarta do obtoczenia jajek
- olej do pieczenia
Mięso mielone przyprawiamy solą,pieprzem,dodajemy drobno pokrojoną cebulę,jajko,bułkę tartą,musztardę i wszystko dokładnie mieszamy.Ugotowane i obrane jajka dokładnie obklejamy mięsem mielonym (mięso dzielimy na 5 części ),następnie obtaczamy gotowe jajka w mące,rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Pieczemy w głębokim tłuszczu z jednej i drugiej strony po dwie minuty(ja opiekałam je w frytkownicy).
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 *C.
Podajemy ciepłe z surówką lub zimne pokrojone w plastry,takie jaka są bardzo smaczne,polecam.
świetnie Ci wyszły:)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię takie mielone:)
OdpowiedzUsuń