SKŁADNIKI:
- 2 paczki okrągłych biszkoptów
- 2 duże jogurty naturalne 400 g Pilos
- 1 mała śmietana 12% ,200 g
- 2 cukry waniliowe Castello
- 2 duże łyżki cukru
- 2 duże łyżki żelatyny spożywczej namoczone w 1/4 szklanki gorącej wody
- 1 mały kubek śmietany 30%, 200 g Pilos
- 1 śmietanfix
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka cukru
- brzoskwinie,ananasy z puszki,słodkie kakao
W dużej misce mieszamy jogurty,śmietanę 12 %,cukier i cukry waniliowe aż składniki się połączą.Dodajemy rozpuszczoną żelatynę,energicznie mieszamy unikniemy wtedy zbrylenia się żelatyny.Do masy dodajemy biszkopty,całość lekko mieszamy i wylewamy do tortownicy wyłożonej folią spożywczą(ja dodatkowo posypałam dno tortownicy słodkim kakao).Wkładamy do lodówki na kilka godzin,najlepiej na całą noc.Gdy ciasto stężeje,wykładamy na wierzch owoce.
Zimną śmietanę 30% wlewamy do wysokiego naczynia z cukrami i ubijamy mikserem na sztywno.Gdy jest ubita wsypujemy śmietanfix,mieszamy i wykładamy śmietanę na owoce,dekorujemy ananasami i brzoskwiniami.
aż by się zjadło.
OdpowiedzUsuńWow, co za deser, pyszny i prosty w przygotowaniu, muszę taki zrobić, też często używam jogutów Pilos, śmietanka 30% super:)
OdpowiedzUsuńAle ciacho :)) Super :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo lekko :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, wygląda rewelacyjnie:) jakby poczekać do lata to można by świeżymi owocami udekorować:)
OdpowiedzUsuńchyba nie da się nie lubić takiego ciacha :)
OdpowiedzUsuńBiszkoptowe cudo!
OdpowiedzUsuń