SKŁADNIKI:
- 250 g margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 1/2 szklanki mąki tortowej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 jaj
- 1 łyżka kakao
- Margarynę lekko podgrzewamy,wrzucamy do miski z cukrem i cukrem waniliowym,ucieramy mikserem na puszystą masę.
- Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Do masy wsypujemy mąki i proszek.
- Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.
- Formę na babkę smarujemy olejem i sypiemy bułką tartą. Powstałe ciasta wlewamy do formy naprzemiennie.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180* C, przez około 50-60 minut.
- Po wyjęciu z formy posypujemy babkę cukrem pudrem.
Niezła babka :))
OdpowiedzUsuńwygląda wspaniale :) zjadłabym kawał babki prosto z pieca:)
OdpowiedzUsuńPiękna baba ! ;) Na wielkanocnym stole musi byc:)
OdpowiedzUsuńnajlepsza na święta, świetnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńPysznie wyrosła, też robiłam z przepisu ,kuchni lidla, fajny i prosty przepis, a baba pyszna:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń