KOTLETY Z KALAFIORA

19.07.2014
data:post.title
Kotlety z kalafiora to smaczne urozmaicenie dla częstych, mięsnych obiadów. Jak dla mnie te kotleciki są super i myślę że wam również zasmakują.


                                                              SKŁADNIKI : 

  • 1 kalafior średniej wielkości, ugotowany, odcedzony  i ostudzony
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki skrobi kukurydzanej , jak nie mamy możemy ją zastąpić zwykłą mąką 
  • 2 jajka 
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sól, pieprz, ostra papryka do smaku
  • natka pietruszki i koperek drobno pokrojone
  • bułka tarta 
  • olej

                                                        PRZYGOTOWANIE : 

Kalafiora przekładamy do miski i ubijamy go tłuczkiem do ziemniaków aż będzie dobrze rozdrobniony.
Dodajemy cedule, jajka, mąkę przyprawy, czosnek i dokładnie mieszamy.
Ręką formujemy małe kotleciki, i obtaczamy w bułce tartej. Pieczemy na drobinie oleju po kilka minut z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z surówka lub innymi dodatkami. Smacznego.




Prześlij komentarz