SKŁADNIKI : na 6 porcji
- 2 galaretki malinowe lub truskawkowe
- 600 g świeżych malin
- 400 ml jogurtu greckiego, naturalnego
- 2 cukry waniliowe
- kilka rurek waflowych
- mięta lub winogron do ozdoby
PRZYGOTOWANIE :
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy i rozlewamy do 6 pucharków średniej wielkości. Chłodzimy w lodówce aż galaretka zastygnie.
Jogurt mieszamy z cukrem waniliowym, maliny lekko płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
Do pucharków nakładamy po 2 łyżki jogurtu i uzupełniamy deserki malinami. Dekorujemy mięta, winogronem i rurkami waflowymi. Podajemy od razu lub przechowujemy w lodówce i serwujemy deserki schłodzone. Smacznego.
Smakowicie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńWieki całe nie jadłam takich galaretkowych deserów :)
OdpowiedzUsuń