KOMOSA RYŻOWA Z KAKI

14 lis 2017
data:post.title
Komosa ryżowa zwana również jako quinola lub ryż peruwiański, jest doskonałą alternatywą dla ryżu- jest dietetyczna i gotuje się dużo krócej. Dzisiaj przygotowałam małe, zdrowe i lekkie przekąski z jej udziałem.


SKŁADNIKI :
  • quinola 100 g
  • 1 sztuka kaki
  • 1 łyżka miodu
  • 1 mała, papryka czerwona
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 50 g sera fety
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 karambola do ozdoby
                                                                PRZYGOTOWANIE :
  1. Komosę ryżową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy.
  2. Kaki, paprykę, ser fetę i seler naciowy drobno kroimy.
  3. Do miseczki dodajemy ryż, pokrojone warzywa z serem feta oraz płynny miód i przyprawy. Masę dokładnie mieszamy.
  4. Nakładamy porcje do małych salaterek. Dekorujemy plastrem karamboli.
  5. Przekąski podajemy od razu lub schłodzone.


 

1 komentarz

  1. Kurczę nigdy nie jadłam komosy ryżowej, muszę w końcu skosztować. Zainteresowanych zapraszam również do obserwowania bloga https://pigulagotuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń