RYBA PO GRECKU + FILMIK

11 gru 2018
data:post.title
Ryba po grecku jest wszystkim znana i bardzo lubiana. Pieczone filety ryby przełożone są pysznym farszem z marchewki. Całość po schłodzeniu smakuje rewelacyjnie.


                                                                         SKŁADNIKI :
  • 1- 1/5  kg filetów ryby, lub troszkę więcej  ( u mnie w kostce ) 
  • sól 
  • 2 jajka do panierowania
  • mąka 
  • olej do smażenia 
                                                                            FARSZ : 
  • 1 kg marchewki, 150 g selera, 2 spore cebule
  • 2 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 10 kulek pieprzu, trochę oleju
  • 2 duże łyżki przecier pomidorowego
  • 3 łyżeczki cukru
  • około 1 łyżeczka soli
  • pieprz mielony do smaku
  • sok z 1/2 cytryny
  • około 1 łyżka mąki z czubkiem do farszu 
                                                                    PRZYGOTOWANIE :
  1. Rozmrożone filety z ryby należy posolić, panierować w jajku i mące. Następnie smażymy na oleju z jednej i drugiej strony na złoto.
  2. Marchewkę i seler ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. W garnku podsmażamy na oleju, cebulę, lekko ją soląc. Następnie dodajemy warzywa, przecier, i wszystkie przyprawy ( oprócz cytryny ). Wlewamy wodę i dusimy pod przykryciem do miękkości. Kiedy warzywa są już miękkie doprawiamy jeszcze wszystko odo smaku, wlewamy sok z cytryny, wsypujemy mąkę i szybko mieszamy. Całość zagotowujemy.
  3. Rybę nakładamy naprzemiennie z marchewką w misce.
  4. Jeżeli układamy rybę ozdobnie w miseczce, potrzebujemy jeszcze jedno ugotowane jajko i natkę pietruszki.
                               Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 



Podczas jedzenia dań świątecznych mogą wystąpić uczucia sytości lub wzdęcia. W tych dolegliwościach pomoże ci Espumisan Max- wyrób medyczny CE. Jest rewelacyjny, tylko jedna kapsuła i już lepsze samopoczucie, skutecznie zmniejsza uczucie ucisku i pełności w jamie brzusznej.
„Espumisan Max to wyrób medyczny CE”


 


Publikowanie komentarza