GOLONKA PO BAWARSKU + FILMIK

24 mar 2019
data:post.title
Golonka po bawarsku to przysmak nie jednej osoby. Mięso natarte przyprawami, pieczone z piwem jest  mięciutkie a skórka chrupiąca. Jest to na prawdę pyszne danie dla miłośników mięsa. 


SKŁADNIKI :
  • 3-4 kg golonki
  • 3 liście laurowe
  • 4 kulki ziela, kilka kulek pieprzu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pomieszanej papryki z ostrą
  • woda do gotowania
                                                                  DODATKOWO:
  • 2 cebule
  • 1 piwo 500 ml
  • 1 główka przeciśniętego czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • słodka papryka
  • pieprz Cayenne do smaku
                                                               PRZYGOTOWANIE : 
  1. Golonki myjemy, przekładamy do garnka lub szybkowara, dodajemy przyprawy i gotujemy aż mięso będzie na tyle miękkie aby swobodnie widelec w nie wchodził.
  2. Wyjmujemy z wody, studzimy. Następnie nacinamy skórkę aby powstała kratka. 
  3. Golonki nacieramy przyprawami i czosnkiem. Układamy w naczyniu pokrojoną cebulę, na to golonki i zalewamy piwem, tak aby dno było zakryte. 
  4. Pieczemy w piekarniku 1-2 godziny do miękkości. Mięso musi być mięciutkie a skórka chrupiąca. Ewentualnie czas pieczenia wydłużamy. 
  5. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami. 
  6. Smacznego . 
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 







 

Prześlij komentarz