Hamburgery przygotowane w domu są bardzo smaczne. Podane z warzywami, serem i bekonem są idealnym obiadem dla głodnych mężczyzn i nie tylko :) polecam mój przepis.
SKŁADNIKI :
- 1 kg rozbeftu wołowego
- 1 płaska łyżka soli
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 1 jako
- świeżo mielony pieprz, do smaku
DODATKOWO :
- 4 bułki
- sałata, ogórek, pomidory
- czerwona cebula
- sos barbecue
- ser cheddar w plastrach
SOS CZOSNKOWY :
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki ostrego ketchupu
- sól, pieprz do smaku
- Mięso mielimy, dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie wyrabiamy mięso. Formujemy kotlety. Smażymy z jednej i drugiej strony, odkładamy na talerz aby odpoczęły.
- Składniki sosu mieszamy.
- Bułki przecinamy wzdłuż, podpiekamy w opiekaczy, kotlety podgrzewamy, pieczywo smarujemy sosem, układamy sałatki, kotlet, polewamy sosem, ketchupem i składamy.
- Hamburgery podajemy ciepłe. Smacznego.
Prześlij komentarz