Pstrąg gotowany na parze i puree z kalafiora to smaczne i lekkie danie. Idealne dla osób lubiących dania fit. Pstrąga przygotowałam w Thermomasterze II, firmy Kalorik.
Link do producenta -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota - APLIKACJA FLAVIO
SKŁADNIKI :
- 2 pstrągi
- 1/2 cześć kalafiora
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- szczypiorek i natka siekana
- 1 ząbek czosnku
- kilka plastrów cytryny
PRZYGOTOWANIE :
- Rybę myjemy, nacinamy skórę w kilku miejscach.
- Kalafior tniemy na kawałki i wkładamy do dzbana robota, zalewamy 1 litrem wody.
- Masło mieszamy z solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, natką i szczypiorkiem.
- Rybę nacieramy ziołowym masłem, na wierzchu układamy plastry cytryny. Rybę zawijamy w folię, ale tylko od spodu. Układamy ją w naczyniu do gotowania na parze.
- Robota ustawiamy na 25-30 minut, temperatura 120 % C.
- Kalafior odcedzamy, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz masło, następnie blendujemy.
- Po tym czasie rybę ściągamy, wyjmujemy z foli i układamy na talerzu, dodajemy porcję kalafiora i ulubionej surówki. Danie jest smaczne i lekkie.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz