Babeczki nadziewane sprawdzają się zawsze na przyjęciu. Są smaczne, efektowne i na małą przekąskę. Nadzienia można dać dowolne, u mnie z twarożkami smakowymi.
SKŁADNIKI :
- 300 g twarożku kremowego, naturalnego
- 150 g pieczarek
- 100 g szpinaku mrożonego + 100 g twarogu
- 100 g szynki konserwowej
- 1/2 część papryki czerwonej + 50 g twarogu w kostce
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku
- natka pietruszki
- koperek do ozdoby
- PRZEPIS JAK UPIEC BABECZKI
PRZYGOTOWANIE :
- Każdy twarożek przygotowujemy osobno. Na początku podsmażamy pokrojone pieczarki, po ostudzeniu należy je zblędować z 2 łyżkami twarożku i doprawić do smaku. Twarożek przekładamy do szprycy.
- Szpinak należy rozmrozić i zblędować z twarogiem, doprawiamy do smaku.
- Szynkę i paprykę również blendujemy z twarożkiem.
- Na babeczki wyciskamy ozdobnie twarożki, następnie dekorujemy według własnego uznania. Podajemy od razu lub schłodzone, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
smakowicie
OdpowiedzUsuń