Babeczki są przygotowane z półkruchego ciasta, po upieczeniu są idealne do nadziewania słodkim lub nadzieniem.
SKŁADNIKI :
- 125 g masła
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 i 1/2 szklanki mąki ( szklanka 120 g )
- 1-2 łyżki gęstej śmietany gdyby ciasto nie chciało się skleić
PRZYGOTOWANIE :
- Do misy robota przekładamy masło, jajko i chwilę miksujemy, następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz śmietanę. Wszystko dokładnie wyrabiamy.
- Ciasto odkładamy na 15 minut aby odpoczęło. Następnie rozwałkowujemy i foremką wycinamy kółka, którymi wylepiamy foremki.
- Babeczki pieczemy 15 minut w temperaturze 180 % C.
- Po upieczeniu wyjmujemy z foremek i studzimy.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz