KURCZAK Z PATELNI PASTERYZOWANY + FILMIK

7 paź 2020
data:post.title
Kurczak ze słoika to świetny pomysł na szybki i pyszny obiad. Wcześniej usmażony i zapasteryzowany smakuje tak jak prosto z patelni, polecam. 

SKŁADNIKI : 
  • 15-16 udek z kurczaka
  • sól do smaku
  • słodka i ostra papryka do smaku 
  • przyprawa - kurczak ziołowy
  • przyprawa - kurczak pikantny 
  • litrowe słoiki około 8-9 sztuk 
    PRZYGOTOWANIE : 
  1. Udka z kurczaka przecinamy na 2 części, następnie przyprawiamy i obsmażamy na rumianao na patelni z odrobiną oleju. 
  2. Do litrowych słoików nakładamy udka 2 pałki i 2 większe części. Po rozłożeniu wszystkich udek rozlewamy do słoików soki które pozostały ze smażenia się mięsa. Zakrecamy dokładnie słiki i pasteryzujemy około 1,5 godziny w garnku z wodą. Po zagotowaniu się wody gaz mniejszamy i gotujemy słoiki pod przykryciem. 
  3. Po ostudzeniu przekładamy w chłodne miejsce i spożywamy kiedy mamy na nie ochotę.
  4. Słoiki można jeszcze dodatkowo zapasteryzować gdy chcemy przechowywać je długie miesiące.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 
 


 

1 komentarz

  1. Czy czas gotowania liczyć od zagotowania wody czy od momentu postawienia garnka na palniku

    OdpowiedzUsuń