PASTERYZOWANY SCHAB W SŁOIKU + FILMIK

19 lis 2021
data:post.title
Wspaniała domowa wędlina, to świetna propozycja na gotowane mięso w słoiku do chleba bez sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Do jego pasteryzacji polecam słoiki z szerokim wlotem, co ułatwi jego wyciągnięcie. 


SKŁDNIKI : 
  • 2 kg schabu
  • 1 opakowanie ziołowej przyprawy do schabu ( u mnie 18 ziół Mateusza ) 
  • 3-4 łyżki oleju
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka majeranku
  • 2-3 łyżki oleju 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Schab myjemy i tniemy na kawałki. 
  2. Zioła i sól mieszamy z olejem, pokrojonym czosnkiem i odrobiną wody. Obtaczamy w nim kawałki mięsa. 
  3. Do każdego słoika wkładamy kawałek mięsa, ważne aby słoiki miały duży wlot, następnie je zakręcamy.
  4. Pasteryzujemy słoiki w garnku z wodą 2 i 1/2 godziny. Po tym czasie mięso odkładamy do piwnicy lub lodówki. Spożywamy kiedy przyjdzie nam na nie ochota. 
     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 


 

Prześlij komentarz