- 1/2 główki białej kapusty
- 1 spora marchew
- 2 łyżki majonezu
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 4-5 łyżek mleka
- 1 łyżka z czubkiem cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- pieprz do smaku
- sok z 1/2 części cytryny
- natka pietruszki do posypania
- Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Do miseczki wlewamy jogurt i mleko, sok z cytryny, dodajemy majonez i przyprawy, dokładnie mieszamy.
- Do warzyw wlewamy sos i dokładnie mieszamy.
- Surówkę przekładamy do ozdobnej miseczki i podajemy do dań obiadowych.
- Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Ubóstwiam tą surówkę :)
OdpowiedzUsuńColesława mogę jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńDziś też ją robiłam, dodałam bio jogurcik(lidl), ma dobrą konsystencję:)
OdpowiedzUsuń