SURÓWKA COLESŁAW + FILMIK

10 lut 2013
data:post.title
Surówka Colesław to bardzo znana i lubiana surówka z białej kapusty i marchewki, polana sosem jogurtowo - majonezowym. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna, idealna do dań obiadowych.
                   

                                                                    SKŁADNIKI:
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1 spora marchew
  • 2 łyżki majonezu
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 4-5 łyżek mleka
  • 1 łyżka z czubkiem cukru
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • sok z 1/2 części cytryny
  • natka pietruszki do posypania
                                                              PRZYGOTOWANIE : 

  1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Do miseczki wlewamy jogurt i mleko, sok z cytryny, dodajemy majonez i przyprawy, dokładnie mieszamy.
  3. Do warzyw wlewamy sos i dokładnie mieszamy. 
  4. Surówkę przekładamy do ozdobnej miseczki i podajemy do dań obiadowych.
  5. Smacznego. 
                            Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 



3 komentarze

  1. Colesława mogę jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś też ją robiłam, dodałam bio jogurcik(lidl), ma dobrą konsystencję:)

    OdpowiedzUsuń