SURÓWKA COLESŁAW

10.02.2013
data:post.title
Ta surówka jest jedną z bardziej lubianych i szybkich do przygotowania(dobrze jest ją przygotowac wcześniej),a cały jej sekret smaku tkwi w sosie .Równie smaczna jest na drugi dzień.
                       
MARIOLA
                                              SKŁADNIKI:
MARIOLA
  • 1/2 główki kapusty
  • 1 spora marchew
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1,2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyzki  soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 mały jogurt naturalny 200 g 
Kapustę drobno kroimy,marchew szatkujemy i przekładamy składniki do miski,solimy i pieprzymy i mieszamy,odkładamy aż zmięknie kapusta.
Przyprawy-majonez,mleko,jogurt i sok mieszamy mieszadłem w miseczce ,przyprawiamy pieprzem i solą, wlewamy do warzyw.Całość dokładnie mieszamy.

Gotowa do spożycia od zaraz ale lepiej smakuje gdy trochę postoi.
Smacznego:)


3 komentarze

  1. Colesława mogę jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś też ją robiłam, dodałam bio jogurcik(lidl), ma dobrą konsystencję:)

    OdpowiedzUsuń