SKŁADNIKI:
- jedna cała pierś z kurczaka
- 6 placków tortilli
- 100 ml oliwy
- 2 papryki czerwona i żółta (dla odważnych 1 mała ostra papryczka )
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa meksykańska
- sól,pieprz
- 300 g sera goudy startego na tarce
- fasola czerwona w puszce w ostrym sosie
- jogurt naturalny 200 g
- natka pietruszki
- sok z 1/2 cytryny
- szczypiorek
Na rozgrzanej oliwie pieczemy pokrojonego w kostkę kurczaka,doprawiamy solą,pieprzem i przyprawą meksykańską.Do podpieczonego mięsa dodajemy pokrojone papryki,czosnek i wszystko mieszamy.Chwilę smażymy,przekładamy do miski.
Na placki tortilli układamy ser,mięso z papryką,fasolę,ponownie posypujemy serem i przykrywamy plackiem tortillą.Przekładamy na nagrzaną patelnię i podgrzewamy z jednej strony,ostrożnie przekładamy łopatką na drugą stronę,podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się sera.To samo robimy z pozostałymi plackami tortilli.Gotowe placki kroimy na trójkąty.
Podajemy z jogurtem wymieszanym z sokiem z cytryny i szczypiorkiem.
Smacznego:)
Aż mam ochotę wprosić się na kolację:) Świetnie wygląda!
OdpowiedzUsuńhttp://blondynkagotuje.blogspot.com/
Jakie pysznoßci! Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńDoskonałe quesadillas! Nigdy nie przygotowywałam ich sama w domu. Zmienię to:)
OdpowiedzUsuńPyszności, lubię fasolkę z lidla w sosie chilli, pycha :)
OdpowiedzUsuń