Polecam :)
SKŁADNIKI : na cztery pucharki
- 400 ml jogurtu greckiego Pilos
- 250 g jeżyn lub (malin,porzeczek,borówek )
- kilka łyżek musli
- 2 łyżki płynnego miodu
Jogurt dokładnie mieszamy z płynnym miodem.Owoce myjemy i suszymy na sitku.Do wysokich pucharków wsypujemy po łyżce musli,na to dwie łyżki jogurtu,kilka owoców,znowu musli,jogurt i owoce aż do wyczerpania składników.Dekorujemy deserki pozostałymi owocami i gotowe.Te pyszny i prosty deserek schładzamy w lodówce,podajemy zimny.
Smacznego :)
Wygląda obłędnie, pyszne jeżyny, ja też do deserów dodaję jogurt Pilos, kiedyś kupowałam w lidlu bio-jogurt, muszę zobaczyć czy jeszcze jest :)
OdpowiedzUsuńPyszny deser, samo zdrowie... Bardzo tu smacznie... Pozdrawiam serdecznie...
OdpowiedzUsuń