DESER Z JEŻYNAMI I MUSLI

18.08.2013
data:post.title
Owoce jeżyny wreszcie  dojrzały,całkowicie ekologiczne i bardzo słodkie z mojego małego  ogródka.Postanowiłam zrobić z nich deser,zdrowy i prosty.Jogurt,musli i miód to pyszne połączenie,taki deser mocno schłodzony smakuje najlepiej.
Polecam :)
         
                                           
                                                          SKŁADNIKI : na cztery pucharki 
  • 400 ml jogurtu greckiego Pilos 
  • 250 g jeżyn lub (malin,porzeczek,borówek )
  • kilka łyżek musli 
  • 2 łyżki płynnego miodu
                                                         PRZYGOTOWANIE : 
Jogurt dokładnie mieszamy z płynnym miodem.Owoce myjemy i suszymy na sitku.Do wysokich pucharków wsypujemy po łyżce musli,na to dwie łyżki jogurtu,kilka owoców,znowu musli,jogurt i owoce aż do wyczerpania składników.Dekorujemy deserki pozostałymi owocami i gotowe.Te pyszny i prosty deserek schładzamy w lodówce,podajemy zimny.
Smacznego :)


Jeżyny 2013

2 komentarze

  1. Wygląda obłędnie, pyszne jeżyny, ja też do deserów dodaję jogurt Pilos, kiedyś kupowałam w lidlu bio-jogurt, muszę zobaczyć czy jeszcze jest :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny deser, samo zdrowie... Bardzo tu smacznie... Pozdrawiam serdecznie...

    OdpowiedzUsuń