SKŁADNIKI :
- 3-4 gruszki
- 100 g sera gorgonzola
- 1 łyżka naturalnego masła
- 2-3 łyżki miodu
- 2 łyżki dowolnego musli
- garść orzechów, u mnie płatki migdałów
- Gruszki kroimy, wzdłuż na pół, wydrążamy z nich łyżeczką gniazda nasienne.
- Na patelni rozpuszczamy miód z masłem i podpiekamy połówki gruszek, układając je środkiem do dołu aż lekko się podpieką.
- Gorące przekładamy do naczynia żaroodpornego, w środek wsypujemy po troszku musli a na wierzch układamy kawałek sera.
- Całość polewamy pozostałym miodem z masłem z patelni, posypujemy orzechami i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 *C, przez 15 minut. Ser ładnie się rozpuści a orzechy przypieką.
- Podajemy ciepłe polane odrobiną miodu. Smacznego
Świetny przepis, na pewno go wypróbuję. ;) Już idę go wydrukować ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie : http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS: Obserwuję, liczę na rewanż