BISZKOPT :
Przygotowałam biszkopt z czterech jajek na formę o wymiarach (35 / 25 ), osiągnął wysokość 1 i 1/2 centymetra.
biszkopt do tortów z czterech jaj
MASA JABŁKOWA :
- 1 kg jabłek
- 2 galaretki cytrynowe
- 1/2 szklanki cukru
MASA JOGURTOWA :
- 1 duży jogurt naturalny 400 ml
- 1 galaretka truskawkowa
- 1 szklanka gorącej wody
BITA ŚMIETANA :
- 2 kubeczki śmietany 30 % po 200 ml
- 2 łyżeczki żelatyny, namoczone w 1/4 szklanki gorącej wody
- 2 cukry waniliowe
Na upieczony biszkopt wylewamy masę z jabłek, chłodzimy aż jabłka całkowicie zastygną. Śmietaną napełniamy szprycę i robimy ozdobne paski na cieście, około centymetrowej wysokości. Ciasto ponownie odkładamy do lodówki na 10- 15 minut. W powstałe, wolne przestrzenie na cieście, wylewamy masę jogurtową i ponownie chłodzimy ciasto.
Polecam zostawić je w lodówce na całą noc. Jabłecznik ładnie się kroi, pysznie smakuje i pięknie się prezentuje.
Uroczo się prezentuje.
OdpowiedzUsuńDzięki za udział w akcji ;)
Mariolu takie jabłeczniki to ja uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńbajecznie wygląda z tą dekoracją!
OdpowiedzUsuń