SKŁADNIKI :
- 1 płat gotowego ciasta francuskiego
- 200 sera twarogowego
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 5 łyżek cukru
- 1 budyń waniliowy bez cukru
- 300 g śliwek węgierek
- 2 łyżki cukru pudru do posypania tarty
Ser dokładnie mielimy, przekładamy do miski, dodajemy jajka, cukier, jogurt i budyń. Wszystko dokładnie łączymy. Masa serowa jest lekko lejąca ale to nie szkodzi, ser ładnie się zetnie w piekarniku.
Na ciasto francuskie wylewamy masę, śliwki kroimy na pół, wyciągamy pestki i układamy połówki w masie serowej.
Tartę pieczemy w piekarniku w 190-180 * C, przez około 30 minut. Jeżeli ser jest dalej lejący wydłużamy czas pieczenia ciasta.
Ostudzoną tartę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
Przepysznie :)
OdpowiedzUsuń