SKŁADNIKI :
- 500 g polędwiczek wieprzowych
- 10-12 plastrów cienkiego boczku
- 1 łyżka posiekanej mięty
- kilka listków bazylii
- 2 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz ostra i słodka papryka w proszku do smaku
- 2 młode, małe cukinie
PRZYGOTOWANIE :
- Polędwiczki myjemy, osuszamy, tniemy na grube plastry. Nacieramy przyprawami, oliwą, miętą i czosnkiem. Odkładamy mięso na 10-15 minut aby przeszło.
- Cukinię kroimy na plastry, solimy i polewamy oliwą.
- Na każdy kawałek polędwiczki kładziemy listek bazylii, zawijamy plastrem boczku i nabijamy naprzemiennie z cukinią, na patyczki do szaszłyków.
- Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, około 15 minut, obracając co jakiś czas i skrapiając oliwą. Podajemy z sałata i salsą z pomidorów. Smacznego.
Prześlij komentarz