SKŁADNIKI :
- 250 g makaronu Lubella pełne ziarno
- 200 g świeżych malin
- 150 g jagód
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki mascarpone
- cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Makaron gotujemy według przepisy na opakowaniu, odcedzamy, studzimy.
- Owoce myjemy, następnie mascarpone mieszamy z cukrem i jagodami.
- Na makaron rozkładamy krem jagodowy, posypujemy malinami i resztą jagód. Danie dosładzamy cukrem pudrem, dekorujemy miętą i podajemy.
Szukałam właśnie jakiegoś pomysłu na słodkie danie z makaronem dla dzieciaków i trafiłaś idealnie w mój gust bo wszystko co z mascarpone biorę właściwie w ciemno :). Zastanawiam się tylko czy będą mi tu pasowały czanieckie rurki z błonnikiem owsianym. Chciałam żeby było choć trochę zdrowiej tylko czy smaki będą się zgadzać?
OdpowiedzUsuń