MAKARON Z MALINAMI, JAGODAMI I MASCARPONE

29 cze 2016
data:post.title
Dzisiaj pomysł na banalnie prosty przepis, z makaronem pełnoziarnistym i owocami sezonowymi. Makaron razowy Lubella jest zdrowy, syci a w połączeniu z owocami to dopiero pyszność. Mascarpone możemy zamienic na jogurt naturalny a owoce dodajemy jakie akurat mamy. U mnie jagody i maliny, pyszne połączenie.


                                                                 SKŁADNIKI :  
  • 250 g makaronu Lubella pełne ziarno
  • 200 g świeżych malin
  • 150 g jagód
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki mascarpone 
  • cukier puder do posypania 
                                                            PRZYGOTOWANIE : 
  1. Makaron gotujemy według przepisy na opakowaniu, odcedzamy, studzimy.
  2. Owoce myjemy, następnie mascarpone mieszamy z cukrem i jagodami.
  3. Na makaron rozkładamy krem jagodowy, posypujemy malinami i resztą jagód. Danie dosładzamy cukrem pudrem, dekorujemy miętą i podajemy. 


1 komentarz

  1. Szukałam właśnie jakiegoś pomysłu na słodkie danie z makaronem dla dzieciaków i trafiłaś idealnie w mój gust bo wszystko co z mascarpone biorę właściwie w ciemno :). Zastanawiam się tylko czy będą mi tu pasowały czanieckie rurki z błonnikiem owsianym. Chciałam żeby było choć trochę zdrowiej tylko czy smaki będą się zgadzać?

    OdpowiedzUsuń