PIKANTNE, ZAKRĘCONE KIEŁBASKI Z GRILLA

20.06.2016
data:post.title
Bardzo smaczne, cienkie białe kiełbaski z grilla. Najlepiej zamówić je  u masarza bo są ciężko dostępne w sklepach. Kiełbaski doprawiamy na pikantnie, papryką, pieprzem i kolendrą. Zwijamy je w ślimaczki i nabijamy na patyki do szaszłyków. Grillujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.


                                                                    SKŁADNIKI : 

  • 1 kg cienkich, białych kiełbasek 
  • pieprz, ostra papryka, kolendra, gorczyca do smaku
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 2 łyżki oliwy
  • natka pietruszki
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki majonezu
                                                             PRZYGOTOWANIE : 

Przyprawy ucieramy w moździerzu, nacieramy nimi kiełbaski oraz czosnkiem. Zwijamy ślimaczki i nadziewamy na wcześniej namoczone w wodzie patyki do szaszłyków. Polewamy je oliwą i pokrojoną natką pietruszki. 
Kiełbaski grillujemy około 20 minut, na rozgrzanym grillu z jednej i drugiej strony. 
Majonez mieszamy z musztardą, przekładamy do małej salaterki. Kiełbaski studzimy, zdejmujemy z patyczków i podajemy z ulubioną surówką oraz sosem musztardowo - majonezowym. 
Smacznego. 


Prześlij komentarz