SKŁADNIKI :
- 1 kg cienkich, białych kiełbasek
- pieprz, ostra papryka, kolendra, gorczyca do smaku
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 2 łyżki oliwy
- natka pietruszki
- 2 łyżeczki musztardy
- 4 łyżeczki majonezu
PRZYGOTOWANIE :
Przyprawy ucieramy w moździerzu, nacieramy nimi kiełbaski oraz czosnkiem. Zwijamy ślimaczki i nadziewamy na wcześniej namoczone w wodzie patyki do szaszłyków. Polewamy je oliwą i pokrojoną natką pietruszki.
Kiełbaski grillujemy około 20 minut, na rozgrzanym grillu z jednej i drugiej strony.
Majonez mieszamy z musztardą, przekładamy do małej salaterki. Kiełbaski studzimy, zdejmujemy z patyczków i podajemy z ulubioną surówką oraz sosem musztardowo - majonezowym.
Smacznego.
Prześlij komentarz