LEKKA SAŁATKA Z MAKARONEM PESSO

12.07.2016
data:post.title
Makaron pesso bez gotowania firmy Wodzisław, jest szybki, prosty i wygodny w przygotowaniu.
Pesso powstaje ze składników zbożowych, bez dodatków środków spulchniających. Do jego przygotowania nie potrzebujemy nawet wrzątku. Makaron zalewamy w zależności od potrzeb ciepłą wodą, mlekiem lub bulionem. Pesso ma bardzo delikatny smak i dlatego jest świetną bazą do kulinarnych kompozycji. Ja przygotowałam sałatkę warstwową, dietetyczną.


                                                                 SKŁADNIKI : 

  • 1/2 szklanki makaronu pszenno-kukurydzianego Pesso Wodzisław
  • kilka rzodkiewek
  • 2 ogórki małosolne
  • 3 łyżki czerwonej fasolki z puszki
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki młodego groszku z puszki
  • liście sałaty, botwinki lub roszponki
  • sól, pieprz do smaku
  • dowolny sos winegret lub jogurtowo- koperkowy
                                                         PRZYGOTOWANIE : 
  1. Makaron przekładamy do miseczki, wlewamy 200 ml bulionu. Przykrywamy i odkładamy do całkowitego napęcznienia. 
  2. Ogórki, rzodkiewkę kroimy w talarki a jajko w kostkę.
  3. Do słoiczka lub pojemnika nakładamy warstwowo porcję makaronu, na to ogórki, fasolka, pomidorki, jajko, porcja makaronu, groszek i rzodkiewka. Dekorujemy dowolnymi listkami. Przed podaniem polewamy sosem. Sałatkę przechowujemy w pojemniku w lodówce.
  4. Smacznego.

Prześlij komentarz