Z przepisu wyszło ich około 8 sztuk.
SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru
- 200 g jagód lub borówek
- cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy na duże kwadraty, następnie każdy składamy delikatnie na pół, na trójkąty i nacinamy brzeg na około 1 cm. szerokości nie nacinając do końca. Kwadraty ponownie rozkładamy, górny brzeg przełożyć na dól, a dolny na górę. Tak powstaną małe, poprzeplatane kwadraty.
- Mascarpone mieszamy z cukrem i jagodami. Na każde ciastko kładziemy po łyżce farszu, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 200 *C.
- Ciastka są już pięknie wyrośnięte i zarumienione. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem i podajemy. Smacznego.
Smacznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńpyszne :)
OdpowiedzUsuń