SKŁADNIKI :
- 1/2 melona Galia
- 1/2 puszki ciecierzycy Bonduelle gotowanej na parze
- 100 g szynki parmeńskiej
- 1 mała, karbowana sałata
- kilka ciemnych oliwek
- 150 g malin
- kilka pomidorków koktajlowych
- natka pietruszki
- malinowy krem z octu balsamicznego
PRZYGOTOWANIE :
- Sałatę myjemy, osuszamy. Z melona wydrążamy pestki, następnie kroimy go na kilka kawałków, które owijamy szynką parmeńską.
- Ciecierzycę dokładnie odsączamy z zalewy, pomidorki kroimy na pół.
- Na sporym półmisku układamy liście sałaty, na to rozkładamy ciecierzycę, maliny, pomidorki, oliwki i układamy zawinięte w szynkę kawałki melona. Sałatkę polewamy kremem malinowym i posypujemy natką pietruszki.
- Podajemy od razu lub do momentu podania przechowujemy w lodówce. Smacznego.
warzywneinspiracje.pl
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie składników.
OdpowiedzUsuń