SKŁADNIKI :
- 1 średni bakłażan
- 1 kremowy, twarogowy serek o dowolnym smaku
- 7-8 plasterków szynki parmeńskiej
- garśc liści rukoli
- sól do smaku
- 2-3 łyżki oliwy
PRZYGOTOWANIE :
Bakłażana kroimy na cienkie plastry, lekko je solimy i nacieramy oliwą. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej z jednej i drugiej strony aż ładnie się podpieką.
Odkładamy na talerz i studzimy. Rukole myjemy i osuszamy. Na plastry bakłażana układamy szynkę parmeńską, smarujemy serkiem i kładziemy kilka listków rukoli. Zwijamy zgrabne roladki, które
układamy na półmisku, polewamy oliwą i dowolnie dekorujemy. Ja posypałam je odrobiną malin.
Podajemy od zaraz lub chłodzimy w lodówce.
Cudowny przepis.Z wielką chęcią wykorzystam.
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :) https://jaglusia.wordpress.com/
Za bakłażanem jakoś nie przypadam, wolę cukinię ;) ale Twoje roladki wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńCudowne :) mimo, że nie lubię bakłażana, to bardzo chętnie bym spróbowała. Na pewno w najbliższym czasie sprawdzę jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Angelika z http://mojegotowaniemojewypieki.blogspot.com