ROLADKI Z BAKŁAŻANA I SZYNKI PARMEŃSKIEJ

31.07.2016
data:post.title
Roladki z grillowanego bakłażana, rukoli, serka i szynki parmeńskiej sprawdzają się jako przekąska, lunch czy kolacja. Są bardzo smaczne i bardzo szybkie w wykonaniu.



                                                                    SKŁADNIKI : 
  • 1 średni bakłażan
  • 1 kremowy, twarogowy serek o dowolnym smaku
  • 7-8 plasterków szynki parmeńskiej 
  • garśc liści rukoli
  • sól do smaku
  • 2-3 łyżki oliwy
                                                             PRZYGOTOWANIE : 

Bakłażana kroimy na cienkie plastry, lekko je solimy i nacieramy oliwą. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej z jednej i drugiej strony aż ładnie się podpieką. 
Odkładamy na talerz i studzimy. Rukole myjemy i osuszamy. Na plastry bakłażana układamy szynkę parmeńską, smarujemy serkiem i kładziemy kilka listków rukoli. Zwijamy zgrabne roladki, które
układamy na półmisku, polewamy oliwą i dowolnie dekorujemy. Ja posypałam je odrobiną malin. 
Podajemy od zaraz lub chłodzimy w lodówce. 



3 komentarze

  1. Cudowny przepis.Z wielką chęcią wykorzystam.
    Zapraszam do siebie :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Za bakłażanem jakoś nie przypadam, wolę cukinię ;) ale Twoje roladki wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne :) mimo, że nie lubię bakłażana, to bardzo chętnie bym spróbowała. Na pewno w najbliższym czasie sprawdzę jak smakuje :)
    Pozdrawiam,
    Angelika z http://mojegotowaniemojewypieki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń