SKŁADNIKI :
- 3-4 spore leszcze
- sól, pieprz do smaku
- mąka pszenna do obtoczenia ryby
- olej do smażenia
PASTA Z RUKOLI :
- 1 opakowanie rukoli
- garść obranych migdałów
- 1 łyżka ziarna słonecznika
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie kremowego serka Arla Apetina Grillowana papryka i oliwki
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
PRZYGOTOWANIE :
- Ryby myjemy i oczyszczamy, doprawiamy solą i pieprzem.
- Rukolę myjemy, przekładamy do naczynia blendera łącznie z migdałami, słonecznikiem, oliwą i serkiem Arla Apetina. Mielimy blenderem na pasę.
- Rybą lekko rozchylamy brzuszki i nadziewamy pastą.
- Nadziane leszcze obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju około 1-2 minuty z każdej strony. Przekładamy je na blaszkę piekarnika, na wierzch rozkładamy resztę farszu i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 *C.
- Ryby podajemy ciepłe udekorowane odrobiną serka, pomidorkami i migdałami. Smacznego.
Super pomysł, bez wątpienia smakowite danie które cieszy nie tylko podniebienie ale i oczy :)
OdpowiedzUsuń