SKŁADNIKI :
- 3-4 spore leszcze
 - sól, pieprz do smaku
 - mąka pszenna do obtoczenia ryby
 - olej do smażenia
 
                                                                 PASTA  Z  RUKOLI : 
- 1 opakowanie rukoli
 - garść obranych migdałów
 - 1 łyżka ziarna słonecznika
 - 4 łyżki oliwy z oliwek
 - 1 opakowanie kremowego serka Arla Apetina Grillowana papryka i oliwki
 - pomidorki koktajlowe do dekoracji
 
                                                              PRZYGOTOWANIE : 
- Ryby myjemy i oczyszczamy, doprawiamy solą i pieprzem.
 - Rukolę myjemy, przekładamy do naczynia blendera łącznie z migdałami, słonecznikiem, oliwą i serkiem Arla Apetina. Mielimy blenderem na pasę.
 - Rybą lekko rozchylamy brzuszki i nadziewamy pastą.
 - Nadziane leszcze obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju około 1-2 minuty z każdej strony. Przekładamy je na blaszkę piekarnika, na wierzch rozkładamy resztę farszu i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 *C.
 - Ryby podajemy ciepłe udekorowane odrobiną serka, pomidorkami i migdałami. Smacznego.
 








Super pomysł, bez wątpienia smakowite danie które cieszy nie tylko podniebienie ale i oczy :)
OdpowiedzUsuń