PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM + FILMIK

31 lip 2019
data:post.title


Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są na prawdę rewelacyjne, smaczne i syte w dodatku okraszone tłuszczykiem. Idealne na obiad i nie tylko. Pierogi przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. 
Link do producenta Thermomastera II -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO


SKŁADNIKI :
       FARSZ:

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 250 g twarogu
  • 1 spora cebula
  • mała Ślaska kiełbaska 
  • 3 łyżki oleju 
  • sól i pieprz do smaku 
      CIASTO : 
  • 550 g mąki pszennej
  • 30 ml oleju 
  • 300 ml ciepłej wody 
  • szczypta soli do smaku 
  • osolona woda do gotowania 
                                                             PRZYGOTOWANIE : 
  • Do dzbana robota wlewamy 1 i 1/2 l wody, solimy. Zamykamy dzban i zagotowujemy wodę. 13 m. Do koszyka wkładamy kaszę i gotujemy w dzbanie 15 minut/120 % C. Koszyk wyjmujemy z kaszą i studzimy. 
  • Do pustego dzbana wkładamy norze, cebule, kiełbasę i olej, miksujemy 1o s/ o 8. Zgarniamy kopystką wszystko na dno, wyjmujemy norze i zakładamy motylek. Podpiekamy 15 minut/120 % C/o 1. 
  • Następnie dodajemy kaszę i twaróg i przyprawy, miksujemy 15 s/o/7. Farsz odkładamy. 
  • Do dzbana przekładamy składniki ciasta, miksujemy 3 minuty/o 4. 
  • Ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką. 
  • Rozwałkowujemy na placki i zagniatamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wody.
  • Podajemy okraszone tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem. 
                               Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;



 

2 komentarze

  1. Pani Mariolo prosze o przepis na pierogi z mięsa mielonego surowego nie gotowanego bardzo prosze o przepis panią .Gorąco pozdrawiam. Kamila

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie wypróbuję na weekend. Dziękuję za przepis🙂
    P.s. piszemy noże😉

    OdpowiedzUsuń