SKŁADNIKI NA BISZKOPT:na tortownicę 
możemy również uzyc jeden gotowy blat biszkoptu.
PONCZ DO NASĄCZANIA BISZKOPTU:
MUS CZEKOLADOWY:
Na biszkopt wykładamy tężejącą śmietanę, delikatnie równamy masę. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po schłodzeniu ściągamy boki tortownicy, dekorujemy startą czekoladą, kawałkami owoców i listkami mięty.
Smacznego!
możemy również uzyc jeden gotowy blat biszkoptu.
- 3 jajka
 - 1/2 szklanki mąki tortowej
 - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
 - 1/2 szklanki cukru pudru
 - 2 łyżki ciemnego kakao
 - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
 
PONCZ DO NASĄCZANIA BISZKOPTU:
- 1/2 szklanki słodkiej herbaty z cytryną
 - 50 ml orzechówki
 
MUS CZEKOLADOWY:
- 2 kubeczki śmietanki po 200 ml 30 %
 - 100 g czekolady deserowej
 - 1 opakowanie cukru waniliowego
 - 2 łyżeczki żelatyny namoczonej w 1/4 szklanki ciepłej wody
 - 50 ml orzechówki
 
Na biszkopt wykładamy tężejącą śmietanę, delikatnie równamy masę. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po schłodzeniu ściągamy boki tortownicy, dekorujemy startą czekoladą, kawałkami owoców i listkami mięty.
Smacznego!








Ciasto prezentuje się pysznie, idealne na niedzielny deser, ja z przepisów ,kuchni lidla, robiłam mus czekoladowy z malinami, tam gdzie czekolada musi być pysznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńSoplicę orzechowa bardzo lubię, nigdy nie pomyslałam żeby nasączać nia ciasta :) musiało być aromatycznie!
OdpowiedzUsuńWidziałam już gdzieś ten przepis ;) U Ciebie wygląda przepysznie ;))
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda pysznie :-) bardzo lubię tą orzechówkę :-)
OdpowiedzUsuń