SKŁADNIKI :
- 250 g makaronu typu łazanki,ugotowanego wg przepisu na opakowaniu
- 500 g kiszonej kapusty
- 250 g świeżych pieczarek
- 2 cebule
- liść laurowy,ziele angielskie
- 4 łyżki oleju
- sól,pieprz
- 1 łyżka ketchupu
Kiszoną kapustę wyciskamy,przekładamy do garnka z liściem laurowym i zielem angielskim.Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości około 30 minut.Kapustę odcedzamy następnie drobno kroimy.
Pieczarki szatkujemy,cebule drobno kroimy,przekładamy wszystko na patelnię z dwoma łyżkami oleju i prużymy.Pieczarki lekko solimy.
Na dużą patelnię wlewamy dwie łyżki oleju,przekładamy kapustę i podpieczone pieczarki.Wszystko przyprawiamy,wlewamy ketchup,mieszamy i chwilkę prużymy.
Do przygotowanej kapusty dodajemy ugotowany makaron,mieszamy,doprawiamy do smaku i gotowe.Danie podajemy ciepłe.Pyszne również na drugi dzień.
Smacznego.
Robiłam jakiś czas temu tylko że z makaronem domowej roboty.
OdpowiedzUsuńCzęsto gości u mnie na święta.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Z domowym makaronem łazanki muszą byc pyszne :)
Usuńnajlepsze takie z grzybkami mniam :)
OdpowiedzUsuń