SKŁADNIKI :
- 2 kg fasolki szparagowej żółtej
- 1 kg marchewki
- 1/2 kg cebuli
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki soli
- 1/2 szklanki octu 10 %
- 3 łyżki ketchupu
- 2 słoiczki koncentratu pomidorowego 30%
- Fasolkę gotujemy w wodzie aż będzie miękka, odcedzamy, studzimy, przekładamy do dużej miski.
- Do fasoli dodajemy obrane i poszatkowane cebulę z marchewką.
- Dodajemy wszystkie przyprawy, oraz olej, ocet,wodę, przecier i ketchup.
- Dokładnie mieszamy.
- Pozostawiamy fasolkę na około 15 minut.
- Do czystych słoików nakładamy sałatkę.
- Słoiki gotujemy w garnku zalane wodą, 15 minut licząc czas od zagotowania się wody.
- Przechowujemy w chłodnym miejscu.
moja mama robiła podobną salatke była wyborna więc twoja będzie podobna;-)pozdrowienia
OdpowiedzUsuńMariola ;-)