FASOLKA SZPARAGOWA PO GRECKU

04.09.2014
data:post.title
Fasolka szparagowa z odrobiną oliwy, czosnkiem i natką pietruszki. Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu, idealna na przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Polecam ten fajny przepis.


                                                         SKŁADNIKI : 

  • 1 kg fasolki szparagowej 
  • 4 ząbki czosnku
  • mały pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 5-6 łyżek oliwy
                                                    PRZYGOTOWANIE : 
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Na patelni, podpiekamy na oliwie zmiażdżony czosnek, dodajemy odcedzoną fasolkę, poszatkowaną natkę pietruszki i podpiekamy, często mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


1 komentarz