- 1 szklanka pęczaku
- 300 g śliwek
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- cynamon do smaku
- szczypta soli
Śliwki kroimy, wyciągamy pestki, przekładamy je do garnka, wsypujemy cukier oraz dodajemy masło i podsmażamy ciągle mieszając. Kiedy ładnie zmiękną dodajemy miód, mieszamy.
Do miseczek nakładamy pęczak, na wierzch układamy śliwki, dodajemy po łyżce jogurtu i polewamy sosem miodowym. Posypujemy cynamonem, ozdabiamy miętą i podajemy.
Smacznego.
Zdrowy deser, fajnie! :)
OdpowiedzUsuńdeser pyszny i pożywny- najlepszy ;)
OdpowiedzUsuńbardzo smakowicie wygląda:) częstuję się:)
OdpowiedzUsuń