Natomiast jogurtowy sos curry połączył wszystkie składniki.
SKŁADNIKI :
- 1 brokuł ugotowany na parze
- kilka orzechów nerkowca
- kilka obranych orzechów pistacji
- 1 figa pokrojona na kawałki
- 1 łyżka rodzynek, sparzonych wrzątkiem
- 2-3 suszone morele pokrojone w cienkie paseczki
- 1-3 rzodkiewki pokrojone w talarki
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka płynnego miodu
- szczypta curry
- szczypta ostrej papryki
- odrobina soku z cytryny
Sokiem z cytryny regulujemy smak dresingu.
PRZYGOTOWANIE :
Rodzynki odcedzamy, studzimy. Orzechy kroimy na kawałki a owoc granatu wyłuskujemy.
Na talerzu lub w miseczce układamy kawałki brokuła, posypujemy wszystkimi składnikami i talarkami rzodkiewki. Polewamy dresingiem i podajemy. Smacznego i na zdrowie :)
Pyszne połączenie smaków - wygląda królewsko !!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
tak, prawdziwa tęcza na talerzu. samo zdrowie.
UsuńWitaj, zachęciłaś mnie tą sałatką :) lecę po kartkę sobie zapisać.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Wykorzystam przepis na pewno :-)
OdpowiedzUsuńSuper przepis, szkoda tylko, żę nie mogę się zmusić do jedzenia fig ze skórką :P
OdpowiedzUsuńFigi można jeść bez skórki, dlatego jest pokrojona na większe kawałki. polecam sałatkę :)
Usuńzapraszam na bloga www.aromatszczescia.blogspot.com
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na szybką i zdrową sałatkę!
OdpowiedzUsuństudenckiezyciewmiescie