SKŁADNIKI : na 10-12 sztuk
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 100 g margaryny Palmy
Formę na muffinki wykładamy papierkami do ciasteczek ( jak nie mamy formy, papierki do muffinek układamy na blaszce ). Ciasto rozkładamy równomiernie do papilotek, wyrównujemy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 20 minut.
MASA :
- 150 g margaryny
- 2 łyżki mleka
- 1 szklanka cukru pudru
- czerwony barwnik spożywczy
- dodatkowo dżem truskawkowy do posmarowania muffinek
PRZYGOTOWANIE :
Upieczone muffinki przekładamy na deskę, ostrym nożem odcinamy im czapeczki, które przecinamy jeszcze na pół, powstaną z tego skrzydełka. Babeczki smarujemy na wierzchu dżemem. Szprycę napełniamy kremem maślanym, dekorujemy muffinki, na czubku każdej mocujemy skrzydełka. Posypujemy cukrem pudrem i posypką czekoladową.
Pomysł fantastyczny, bo babeczki wyglądają pięknie :) bardzo mnie intryguje ten krem, będą musiał wypróbować :)
OdpowiedzUsuńBabeczki na prawdę smaczne, krem można przygotowac również z masła, nie jest jego tak dużo na ciastku więc jedząc smaki dobrze się łączą , pozdrawiam :)
UsuńSerdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!
OdpowiedzUsuńŚliczne te motylki, bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuń