SKŁADNIKI :
- 1 litrowy kompot wiśniowy
- 0,5 l wody
- 4-5 łyżek cukru
- szczypta soli
- 2 łyżki mąki rozmieszane w 1/4 szklanki wody
- 2-3 łyżki gęstej śmietany
- ugotowany ryż lub makaron
Kompot wiśniowy i wodę przelewamy do garnka, dodajemy cukier i szczyptę soli i zagotowujemy. Do zupy wlewamy rozmieszaną mąkę z wodą i dokładnie mieszamy, Ponownie zagotowujemy zupę i gotowe. Na talerz układamy porcję ryżu, wlewamy zupę owocową oraz dekorujemy kleksem śmietany. Smacznego.
Ja robiąc zupy owocowe nie zagęszczam ich śmietaną, makaron zalewam zwykłym kompotem wiśniowy i zajadam, aż mi się uszy trzęsą :)
OdpowiedzUsuńhttp://followthefashion-blog.blogspot.com/
Myślę że każdy pomysł jest dobry, ja jednak przygotowuję ją w ten sposób :) pozdrawiam.
Usuń