ZUPA WIŚNIOWA

26 gru 2014
data:post.title
Zupa owocowa - wiśniowa to smak mojego dzieciństwa, robiła ją moja mama na kolację wigilijną. Ja przygotowuję ja zimą lub latem dla moich dzieci. Podaję ją z makaronem, ryżem lub bezami a do tego kleks śmietany.



                                                           SKŁADNIKI : 

  • 1 litrowy kompot wiśniowy
  • 0,5 l wody 
  • 4-5 łyżek cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mąki rozmieszane w 1/4 szklanki wody
  • 2-3 łyżki gęstej śmietany
  • ugotowany ryż lub makaron
                                                      PRZYGOTOWANIE : 

Kompot wiśniowy i wodę przelewamy do garnka, dodajemy cukier i szczyptę soli i zagotowujemy. Do zupy wlewamy rozmieszaną mąkę z wodą i dokładnie mieszamy, Ponownie zagotowujemy zupę i gotowe. Na talerz układamy porcję ryżu, wlewamy zupę owocową oraz dekorujemy kleksem śmietany. Smacznego.


2 komentarze

  1. Ja robiąc zupy owocowe nie zagęszczam ich śmietaną, makaron zalewam zwykłym kompotem wiśniowy i zajadam, aż mi się uszy trzęsą :)

    http://followthefashion-blog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę że każdy pomysł jest dobry, ja jednak przygotowuję ją w ten sposób :) pozdrawiam.

      Usuń