ROLADKI Z TATARA I JAJEK

25.12.2014
data:post.title
Roladki z tatara i jajek to świetna przekąska na przyjęcie. Bardzo efektownie się prezentuje i pysznie smakuje.


                                                                 SKŁADNIKI :
  • 4 jajka ugotowane na twardo 
  • 200 g metki tatarskiej lub tataru wołowego
  • kilka ciemnych oliwek 
  • 1 mała cebula, obrana, drobno pokrojona
  • sól, pieprz 
  • 1 żółtko
  • 1 świeży ogórek
  • natka pietruszki
  • wykałaczki 
                                                          PRZYGOTOWANIE : 

Ogórka myjemy, osuszamy, tniemy obieraczką do warzyw dość długie paski i lekko je solimy. Metkę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną cebulę, kilka pokrojonych oliwek, żółtko i przyprawy, dokładnie mieszamy. Jajka przecinamy na pół, zawijamy wokół nich plastry ogórka, spinamy wykałaczką aby się nie rozwinęły. Na wierzch kładziemy po małej porcji tataru, ozdabiamy natką pietruszki i kawałkami oliwek. Przechowujemy w lodówce i podajemy jako przystawkę. Smacznego.




Prześlij komentarz