SKŁADNIKI :
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 200 g metki tatarskiej lub tataru wołowego
- kilka ciemnych oliwek
- 1 mała cebula, obrana, drobno pokrojona
- sól, pieprz
- 1 żółtko
- 1 świeży ogórek
- natka pietruszki
- wykałaczki
Ogórka myjemy, osuszamy, tniemy obieraczką do warzyw dość długie paski i lekko je solimy. Metkę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną cebulę, kilka pokrojonych oliwek, żółtko i przyprawy, dokładnie mieszamy. Jajka przecinamy na pół, zawijamy wokół nich plastry ogórka, spinamy wykałaczką aby się nie rozwinęły. Na wierzch kładziemy po małej porcji tataru, ozdabiamy natką pietruszki i kawałkami oliwek. Przechowujemy w lodówce i podajemy jako przystawkę. Smacznego.
Prześlij komentarz