PASTA ZE SZPROTEK I SUSZONYCH POMIDORÓW

06.01.2015
data:post.title
Pasta rybna jak dla mnie jest bardzo smaczna, można ją przygotować na wiele sposobów i z wieloma dodatkami. Ja przygotowałam ją z suszonymi pomidorami i twarożkiem.


                                                                 SKŁADNIKI :
  • 15 dkg wędzonych szprotek
  • 125 g ( 1/2 kostki )  twarogu półtłustego
  • 1 czerwona cebula, obrana i drobno pokrojona
  • 3-4 suszone pomidory drobno pokrojone
  • 2 łyżki oleju 
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku 

Szprotki, jajka i twaróg mielimy maszynką do mięsa. Następnie dodajemy do pasty drobno pokrojoną cebulkę, pomidory suszone, przecier, musztardę, olej i przyprawy. Dokładnie mieszamy, przekładamy masę do miseczki i przechowujemy w lodówce. Podajemy do każdego rodzaju pieczywa. Smacznego.
 

Prześlij komentarz