Łódeczki z cykorii można nadziewać przeróżnymi farszami, dzisiaj pomysł na lekki farsz z jajkiem, tuńczykiem i warzywami. Przystawka pięknie się prezentuje na talerzu i pysznie smakuje.
SKŁADNIKI :
- kilka listków cykorii
- 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
- 1 czerwona cebula
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 pomidor
- kilka rzodkiewek
- około 1/2 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
- kilka pomidorków koktajlowych
Z cykorii odrywamy kilka wierzchnich listków, myjemy i osuszamy. w miseczce mieszamy tuńczyka, pokrojone jajka, pomidora, rzodkiewki, szczypiorek i przyprawy. Farszem napełniamy listki cykorii, układamy je na talerzu, między listkami cykorii wciskamy pomidorki koktajlowe. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego.
wyglądają bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuń