DIETETYCZNE ŁÓDECZKI Z CYKORII

20.04.2015
data:post.title
Łódeczki z cykorii można nadziewać przeróżnymi farszami, dzisiaj pomysł na lekki farsz z jajkiem, tuńczykiem i warzywami. Przystawka pięknie się prezentuje na talerzu i pysznie smakuje.


                                                                SKŁADNIKI : 
  • kilka listków cykorii
  • 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 pomidor
  • kilka rzodkiewek
  • około 1/2 pęczka szczypiorku 
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka pomidorków koktajlowych
Z cykorii odrywamy kilka wierzchnich listków, myjemy i osuszamy. w miseczce mieszamy tuńczyka, pokrojone jajka, pomidora, rzodkiewki, szczypiorek i przyprawy. Farszem napełniamy listki cykorii, układamy je na talerzu, między listkami cykorii wciskamy pomidorki koktajlowe. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego.



1 komentarz