SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ

9 kwi 2015
data:post.title
Lekka, smaczna i zdrowa sałatka wiosenna. Dodatek roszpunki i cieciorki wzbogaci ją w wartości odżywcze i smakowe. Podajemy ją polaną oliwą z oliwek lub sosem winegret.

                     
                                                                  SKŁADNIKI :       
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 garście roszpunki 
  • garść ugotowanej cieciorki, może być z puszki
  • odrobina rzeżuchy lub kiełki rzodkiewki do posypania
  • 4-5 rzodkiewek
  • szczypiorek z małą dymką
  • sok z cytryny do skropienia
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • sól i pieprz do smaku
                                                         PRZYGOTOWANIE :  
   
Roszpunkę, rzodkiewkę, szczypiorek myjemy i osuszamy. Ugotowane jajka i rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki a szczypiorek siekamy. Na talerzu rozkładamy roszpunkę i resztę składników. Sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z świeżym pieczywem. Smacznego. 
      
                                     

Prześlij komentarz