CUKINIIOWE MINI PIZZE, ZAPIEKANE Z KIEŁBASKAMI I SEREM

16.09.2016
data:post.title
Cukiniowe mini pizze to taka świetna, mniej kaloryczna przekąska. Można ja przygotować na przyjęcie lub zwyczajnie do podjadani. Ja piekę takiej cukinii cała duża blaszkę, cześć zjadamy zaraz po upieczeniu a resztę przekładam na talerz i podgrzewam przed podaniem.


                                                                   SKŁADNIKI :
  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 3-4 wędzone frankfurterki 
  • 1 mały słoik papryki konserwowej ( lub chili ) 
  • sól do smaku
  • 100 g sera żółtego tartego
  • 1 łyżka oleju 
  • szczypiorek do posypania
                                                              PRZYGOTOWANIE :
  1. Cukinię kroimy na centymetrowe plastry, układamy na wysmarowanej olejem blaszce i posypujemy solą i szczypiorkiem.
  2. Na cukinię układamy po 2-3 kawałki pokrojonej kiełbaski, po kawałku papryki i posypujemy tartym serem.
  3. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około 25 minut. Cukinia puści trochę soku ale to nie szkodzi. Przekładamy ją na talerz i podajemy. 




3 komentarze

  1. Wygląda smakowicie! I zapewne takie jest. Godne spróbowania :) Pozdrawiam! www.sznuraskowo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. prawie wersja fit ;) świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Taka cukinia to świetna i pyszna przekąska:)

      Usuń