SKŁADNIKI :
- 2 średniej wielkości cukinie
- 3-4 wędzone frankfurterki
- 1 mały słoik papryki konserwowej ( lub chili )
- sól do smaku
- 100 g sera żółtego tartego
- 1 łyżka oleju
- szczypiorek do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Cukinię kroimy na centymetrowe plastry, układamy na wysmarowanej olejem blaszce i posypujemy solą i szczypiorkiem.
- Na cukinię układamy po 2-3 kawałki pokrojonej kiełbaski, po kawałku papryki i posypujemy tartym serem.
- Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około 25 minut. Cukinia puści trochę soku ale to nie szkodzi. Przekładamy ją na talerz i podajemy.
Wygląda smakowicie! I zapewne takie jest. Godne spróbowania :) Pozdrawiam! www.sznuraskowo.blogspot.com
OdpowiedzUsuńprawie wersja fit ;) świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńTaka cukinia to świetna i pyszna przekąska:)
Usuń